tisdag 12 januari 2010

Alla dessa med dåligt samvete

När Charlie kom hem igår frågade han hur mina ben kändes då det var backsquats på schemat. Om man jämför med söndagen så var ju träningsvärken borta men de var inte riktigt så pigga som jag trodde vilket jag skulle få erfara.

Backsquat
5 - 5 - 5 - 5 - 5
45 - 50 - 55 - 60X - 57,5X kg

Max effort BS @ 30 kg
1 x 15

Kändes ganska bra till jag kom till 60 kg då jag lyckades göra två men misslyckades på de tredje försöket. Vilade lite och gjorde sedan ett försök på 57,5 kg men gick inte alls. Tappade formen och lyckades inte med en enda repetition. Vilade lite till och hjälpte Charlie som gjorde ett OPT pass med amraps på doubleunders och pullups. Körde sedan en max repetitioner med 30 kg. Hade hoppats på tjugo repetitioner men benen krampade redan vid sju så lyckades bara få ihop femton. Bättre lycka nästa gång.

Gymmet var verkligen smockfullt igår. Jobbigt! Alla hade väl dåligt samvete och förnyade nyårslöften samt att det är gratis prova-på-vecka denna veckan. Kommer undvika gymmet så mycket som möjligt mellan klockan halv fem och halv åtta.

Ibland känns det verkligen jättejobbigt att träna på ett "vanligt" gym som inte verkar ha någon alls förståelse för Crossfit och vårat sätt att träna på. Vi som ofta gör saker på tid blir ofta avbrutna och gör vi maxlyft tycker de vi för för mycket oväsen. Inte lätt direkt. Sedan i vissa workouts behöver vi en hel del material men använder det en väldigt kort tid, försöker verkligen göra dessa passen på udda tider men ibland går det inte, men folk tar verkligen illa vid sig. Är väl bättre att jag använder några saker i typ tio minuter istället för en sak i 45+ för att jag tar en massa pauser mellan seten. Nej detta kan folk verkligen inte förstå. Har fått en hel del skumma blickar från folk också när man använder wallballs, kettlebells och boxjumps i sin träning. Längtar verkligen till när vi kan träna på ett Crossfit gym, både för utrustningen, gemenskapen och förståelsens skull.

3 kommentarer:

 1. Där har du ditt jobb! Ett crossfit gym.....det är bara att öppna ett.
  /Cecci

  SvaraRadera
 2. För det första har jag inte level 1 certifikat (ännu) och sedan är det en dyr affiliatekostnad och ingen lokal men i framtiden kanske. Den som lever får se :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag jobbar på ett äldreboende i Strängnäs, telenorbutiker och på ett litet café här i Eskilstuna. Överallt är jag extraarbetare, alltså vikarie. Så ibland är det väldigt lugnt på jobbfronten och ibland (på senaste tiden; oftast) väldigt fullt upp!

  SvaraRadera