tisdag 8 januari 2013

Frukostsmoothie

Dag 1 Paleo Challenge

Imorse vaknade jag för första gången av vår nya väckarklocka, haft den ett par dagar men svårväckt som jag är på vintern har jag inte reagerat nämnvärt. Är en Wake-Up light som vi fick av svärföräldrarna i julklapp så hoppas på lite bättre uppvaknande nu!

Experimenterar lite med att försöka få i mig tillräckligt med folat (folsyra) utan tillskott då de kosttillskott som finns innehåller syntetisk folsyra och det gillar vi ju inte. Så försöker maxa mitt intag av gröna grönsaker så ska försöka få fram en ultimat frukostsmoothie som inte är för söt och håller mig mätt länge. Dagens var inte helt spot on på någon av punkterna tyvärr. Men som nybörjar får man inte ge upp!!


1 apelsin
1 kiwi
1 klick kokosfett (med smak av kokos)
En stor näve bladspenat (50 g)
4 st fryst broccoli (är rätt stora bitar, 160 g)

Blev varken söt men heller inte osöt och tillsammans med två ägg som äggröra blev detta dagens frukost. Behöver få i mer fett och mindre söt tror jag för att behålla mättnaden längre.


Efter case-studie och lunch hängde jag på sambon som skulle göra ärenden. Blev en sväng till Emporia för första gången. Inte speciellt imponerad. Stort som attan och dessutom gick vi vilse. De hade en ganska knäpp julgran dock som var väldigt "amerikansk".

Ser bara kulor, ingen gran...


Vi hann med en tur till Intersport på Nova också för att hämta de första Hoodiesen för Crossfit Lund! Nu är det så nära snart har jag ett eget Crossfit-gym där jag bor! Har alltså besökt två köpcenter idag och kommit hem med nada men lika bra är det då jag inte gillar att shoppa.

Blev sedan kvällspass på Gerda. Inte överens med mitt v. knä idag och handleden borde jag verkligen ringa doktorn om. Blir bara lite velig men gör det verkligen så ont att jag behöver röntgas, känner efter och just då rätt ok. Nästa sekund ont som attan. Borde ta mig i kragen och fixat bara! Passet var första halva delen av Cf Faluns "Måndagsklubben" nya programmering.

Frontsquat 5RM - 35 kg (sedan börjar jag tappa i min ostabila höft så stannade)

Kan inte hålla stången med handen så kör med korsade armar och stången vilande på axlarna.

Alternera
Press 5*60%, 5*70%, 5+*80% (noll koll på mitt 1RM press just nu så utgick från 35 kg)
WPU 10*1 3, 3, 3, 3, 3+ (Kan inte göra strikta utan vikt så hade deweighted dvs 15 kg hjälp upp)

Inför pressarna gjorde det ont i handleden så Charlie fick hålla stången så jag slapp vända handleden bakåt så körde bara pressarna. Dvs höll stången med raka handleder direkt och pressade upp. Klarade 20 kg, 25 kg men 30 kg bara 3 st sedan smärta i handleden. Klarade pullupsen bra och blev 4st sista vändan.Sedan körde vi boxhopp. Alternera

2*10 Box jump @ 50 cm box (vi hade 45)
2*7 box jump @ 60 cm box (vi hade 65)

Kändes bra trots lite ont i knät efter frontsquatsen. Till sist lite rehab för höftstabilitet.


Nu ska jag sova och drömma om den här goda saken som kommer vara klar lagom till frukost!


4 kommentarer:

 1. Hej,

  Testa att ha i avokado!

  /Malin

  SvaraRadera
 2. Aha, ni skärper alltid till det en bit extra (folat tänkte jag på idag). :D Bra jobbat, men ibland önskar jag att jag också orkade. :D

  SvaraRadera
 3. Man kan inte göra allt så man får välja sina strider. Finns ett naturligt tillskott från Innate Respons man kan ta med folat. Inte det billigaste så man får välja där också!

  SvaraRadera
 4. Spännande med broccoli i smoothie !! Precis påbörjat en 30-dagars utmaning jag med ..
  Ska bli spännande !!
  :)

  SvaraRadera