onsdag 19 december 2012

Vad gör jag fel?

Blev alltså tyngdlyftning i Helsingborg i måndags. Min klasskamrat fastnade på akuten så hon hann aldrig med så blev bara jag och sambon. Fick hjälp av en annan kille som var tyngdlyftare och sjukgymnast. Borde alltså haft de bästa förutsättningarna men något gick snett.

Körde först lite ryck där jag fick öva rycket i delar för att bli bättre på att våga gå ner under stången och att i själva lyftet gå tight mot låren för att sedan studsa upp stången. Första gången jag körde med det och det verkade lättare så något att fortsätta med. Killen som hjälpte oss tipsade även om att ha tyngden mer mitt på foten (än på hälen) och våga stå lutad mer över stången för att trycka upp med benen först innan man rätar upp ryggen. Kändes bra och fick så smått gå upp i vikt.

Körde sedan frivändningar och där behöver jag börja köra sittvändning. Kör aldrig det då jag tycker jag har för mycket problem med mina knän men om jag skulle vilja tävla i tyngdlyftning verkar det vara ett måste. Måste jobba på att vinkla ut (pressa ut) knäna ännu mera då jag lätt faller in. Jag tycker jag pressar allt jag kan men tappar då armarna. Fokuserar på armarna och gissa vad? Jo tappar knäna. Måste vara lite väl tight någonstans, så mycket töj och stretch att se fram emot.

Sist körde vi splitpress då jag fick börja i split position och pressa upp. Inte så van vid att göra överstöt med split så mycket tekniknötande blev det.

Fick lite lätt känningar i ländryggen under passet men trodde det berodde på dålig uppvärmning men nu två dagar senare gör det fortfarande ont. Vad gör jag för fel?? Vet inte om mitt bäcken ställt sig snett igen då det känns lite mer i höger sida men annars har jag verkligen ingen aning. Igår kunde jag knappt röra på mig, nu är det bättre, men gör fortfarande ont speciellt vid vissa rörelser. Var verkligen noga med min teknik tyckte jag och vikterna var inte höga heller :(. Trött på att ha ont!


Får hoppas att det blir bättre och ta det lite varsamt idag och hoppas att det bara berodde på att jag varit sjuk och gick ut lite för hårt.

Att tänka på inför nästa gång: Det jag tar med mig är att jag måste titta upp mera då blicken ger mig rätt hållning i bröstet som sedan ger det andra men tappar jag det så blir det pannkaka av allt.

Nu blir det Gerda då Charlie kom hem efter att ha kört Graffitimålare till stationen. Ska se om jag kan ta en sneak peak bild på hans väggmålning för Crossfit Lund senare i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar