lördag 23 april 2011

Jag blir mörkrädd...

...när jag hör hur vuxna människor tycker det är för hemskt för att våga titta. Vilken skam man då lägger på ger barnen genom att lägga locket på!

Läste min kusins blogg som läser beteendevetenskap nere i Lund och hon länkade till en film som jag gissar att de sett via skolan. En ny film av Valentin Bart som handlar om barn som blivit utnyttjade av en förälder. Den heter Skuggornas Barn - En ny gryning.

Jag mår illa när jag ser den. Ser hur de försöker få fram sina ord men de känns så äckliga att de knappt vågar uttala dem. Jag våndas när jag ser hur den nioåriga flickan vrider sig och försöker gömma sig, i ett försök att lätta ångesten. Jag förstår hur jobbigt det måste vara för henne. Filmen ger mig en bitter eftersmak  men ändå ett hopp i att se dessa starka barn. Jag hoppas och vill att det ska bli möjligt att tala mer öppet.

Lite längre ner på sidan ser jag en länk till en annan film om hur filmen tagits emot av journalister, tv och Rädda Barnen. Jag blir rädd. Hur kan vuxna människor vara så rädda om sitt eget skinn att de inte vågar se verkligheten. För detta är tyvärr verkligheten för många barn och det är FEL! Det verkar endast vara lärare och vuxna som blivit utsatta som barn som förstår hur viktigt det här är. Jag tycker det är skamfyllt av vårt "moderna" samhälle att inte våga tala om saker som detta. Vissa saker tyckts inte gå framåt!

Barnen hade tilltro till filmen, det var därför de utsatte sig för detta, och till sist så var det vuxna människor (media) som var fega och svek dem. Önskar att man kunde döma sådana människor till medhjälp till brott.

...men sätter mitt hopp till andra som fortsätter sprida vidare och visar att vi accepterar inte att skambelägga dessa barnen. Berätta om filmen i skolan, på jobbet eller sprid det vidare på nätet!

1 kommentar:

  1. hemsk film, men bra att du sprider den vidare :)

    SvaraRadera