måndag 21 mars 2011

Stegen mot mitt nya liv

Har inte mått så bra på sistonde. Att vara sjukskriven och därmed hemma och inte så aktiv är jobbigt för vikten. När jag vägde mig igår vägde jag 69.8 kg!!

Kan inte fatta det. Jag som alltid varit slank och smal kommer nu inte i någon av mina jeans. Tur att det finns leggings men vill inte ha det så här. Visst hade kunnat köpa nya jeans men får ändå spendera mycket tid med att leta kläder som döljer magen :(

Har nu inlett fastan med godisfastande och köpte mig en stegräknare. Målet är att komma i mina jeans lagom till Rom resan veckan efter påsk. Får hålla tummarna för detta. Att hålla mig borta från godiset blir svårt har sådant sockerbehov hela tiden.

Det bästa är att stegräknaren kan både bäras runt halsen och på höften. Supersmidigt!

Min nya stegräknare, samma som Sofie :)


Målet för stegräknaren var först att komma upp i 10.000 steg det nådde jag ganska snabbt. Nu är målet att varje dag komma upp i minst 8000 steg, för att sedan i slutändan ha ett snitt på över 10.000 steg och när jag är i topptrim försöka närma mig 12.000 steg i snitt och per dag minst 10.000. Vissa dagar har jag annan träning så då kanske det inte blir lika många steg men ha en lagom grundnivå.

Efter påsk får vi utvärdera och se hur det gått. Lär gå en hel del i Rom i alla fall.


Promenader v. 11
Tisdag - 6364 steg (första dagen med stegräknaren)
Onsdag - 7900 steg
Torsdag - 10101 steg (nådde mitt första mål)
Fredag - 5690 steg
Lördag - 14649 steg (hundmässa i Malmö och hundpassning är toppen :) )
Söndag - 12157 steg

En bra vecka med snitt på ca 9500 steg per dag. Totalt 37,5 km som från Ljungby till Värnamo typ.

Har även ett mål att träna tre gånger per vecka utöver promenaderna som jag försökt med sedan mitten av januari. När jag blev sämre i höstas slutade jag träna och försöker nu hitta tillbaka. Inte lätt är så spänd och stel vilket har gjort vissa muskler alldeles för korta. Mycket rörelseövningar helt enkelt.

Träning v. 11


Onsdag
Teknik DU (Hopprep hm synd att man inte hade på sig stegräknaren då haha)

AMRAP 10 min
20 DU
10 Snatch KB @ 8 kg

Rounds: 4 + 19 DU

Surt att jag inte hann med en till. Hopprepet gick inte alls. Bara att fortsätta öva öva öva. "Practise makes perfect".


Torsdag
Dutch Lowy WU (uppvärmning med mycket töjningar)

FS @ 20 kg
5*5 (tanken att höja men gick inte, töjning istället)
Töjningsövningar arm och i squat

BP @ 30 kg
5*5

WOD
3R
5 Burpees
10 Jumping pullups
15 KB swings @ 12 kg

Tid: 6:47


Charlie gjorde den första workouten av sex i tävlingen inför CrossFit Games 2011. Jag höll mig till en skalad variant av den och lite tyngdlyft denna veckan. Frontsquats gick dock inte alls. Alldeles för stram så fick göra töjningsövningar istället, humöret blev dock lite bättre när jag lyckades bra på bänkpressen.

Tyvärr så nådde jag inte mitt mål med tre träningsdagar då jag troligtvis dragit på mig någon förkylning/infektion. Promenerandet gick bättre så får se det som lite träning. Nya tag nästa vecka!


Kost
Har lyckats hålla mig borta från rent godis. Blev en kaka i söndags och två fruktbars på fredagen och lördagen. Men inget godiskrängande från morgon till eftermiddag så bra jobbat Anna!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar